Rólunk

Egy olyan vállalkozás, amely elkötelezett az örömteli, biztonságos játék- és sportélményért, az esztétikus környezetért és a fenntartható fejlődésért.

Cégtörténet

Üdvözöljük a KOMPAN világában!

rolunk-02
rolunk-03
rolunk-04

50 évvel ezelőtt Tom Lindhardt Wils fiatal művészként szemtanúja volt egy eseménynek, amely megváltoztatta a gyermekjátékok világát. Egyik szobrát kihelyezték egy újonnan épült, tömbházakból álló lakótelepen, hogy színt vigyen az egyébként rideg és egyhangú környezetbe. Felfedezve, hogy a gyermekek, ahelyett, hogy megcsodálnák művét, boldogan játszanak rajta, elhatározta, hogy kerek formákat visz a szögletes világba, megalkotva egy új művészetet a gyermekek számára.

Azzal kezdte, hogy fogott egy puzzle darabot, majd hozzá hasonló szabadon hullámzó alakzatokat vágott ki furnérlemezből, melyeket élénk színűekre festett, végül egymás mellé helyezte őket, így hozva létre különböző tereket és mozgásformákat a gyermekeknek. Műveit a 60-es évek kockaházai elé helyezte, hogy segítse a gyermekeket a lakóházak megkülönböztetésében, és a sajátjuk megtalálásában.

1970-ben Tom létrehozott egy – kifejezetten gyermekeknek szóló – játszóeszközökkel foglalkozó céget, a KOMPAN-t, amely Tom művészi filozófiáját követve – folytatja a termékfejlesztést mind a mai napig.

Még több

A KOMPAN már a kezdetekkor vezető pozícióra tett szert a játszótéri berendezések gyártói között. Mára nemzetközi szakértővé vált a minden korosztály számára kínált játszótéri megoldások terén, a hozzáértés és a tudás fémjelzi. Figyeljük a gyermekeket játék közben, megkérdezzük véleményüket, komolyan vesszük igényeiket, és mindezt a legújabb kutatási eredményekkel ötvözve fejlesztjük ki berendezéseinket. Hirdetjük a gyermekek játékhoz való jogát, valamint a szakértő módon tervezett játszószerekből álló játszóterek kialakítását, amelyek örömteli testmozgásra ösztönzik a gyermekeket. Sőt, a 21. századi eszközök bátorságra, rugalmasságra, kreativitásra és akár nyelvtanulásra is adnak indíttatást.

Corocord eszközök

The Smart Playground

A KOMPAN központja a dán meseíró, Hans Christian Andersen szülővárosa, Odense mellett Ringében található.

Összefogó közösséget alkotva a világ több mint 70 országában jelen van leányvállalatai és – mint hazánkban is – kizárólagos képviselői révén.

Természetesen ma már nem furnérlemez a használt anyag, mint 50 éve, hanem környezettudatos gyártás folyik: fát, mint alapanyagot csak államilag ellenőrzött erdőgazdaságból fogad be, FSC-minősítéssel. A felhasznált műanyagok (PA-, PE) újrahasznosíthatóak.

A Magyar cégről

Képviseletünket Kenéz János egyéni vállalkozó alapította 1991-ben. Családja vezetésével cégünk több, mint 25 éve foglalkozik a KOMPAN játszótéri berendezések forgalmazásával.

A Kompan Képviselet vevőorientáltsága, és megbízhatósága, kombinálva termékeink változatos formavilágával és magas minőségével tette lehetővé, hogy ma már az ország teljes területén megtalálhatóak játszóeszközeink, játszótereink. Elmondhatjuk, hogy ügyfeleink elégedettsége és cégünkbe vetett bizalma megalapozott, s ennek köszönhetően hosszú távú üzleti kapcsolatot tudunk kialakítani.

Célunk, hogy az igények és lehetőségek figyelembevételével olyan játszótereket hozzunk létre közterületeken, gyermekintézményekben és magánkertekben egyaránt, amelyek a biztonságos használat és a kiemelt eszközminőség mellett maximálisan megfelelnek a gyermekek játékigényének, aktivitásának, fantáziájának és kreativitásának, valamint a környezetvédelmi szempontoknak – hosszútávon is.