Miért mi?

Képviseletünket Kenéz János egyéni vállalkozó alapította 1991-ben. Családja vezetésével cégünk több, mint 20 éve foglalkozik a KOMPAN játszótéri berendezések forgalmazásával.

A Kompan Képviselet vevőorientáltsága, és megbízhatósága, kombinálva termékeink változatos formavilágával és magas minõségével tette lehetõvé, hogy ma már az ország teljes területén megtalálhatóak játszóeszközeink, játszótereink. Elmondhatjuk, hogy ügyfeleink elégedettsége és cégünkbe vetett bizalma megalapozott, s ennek köszönhetően hosszú távú üzleti kapcsolatot tudunk kialakítani.

Célunk, hogy az igények és lehetőségek figyelembevételével olyan játszótereket hozzunk létre közterületeken, gyermekintézményekben és magánkertekben egyaránt, amelyek a biztonságos használat és a kiemelt eszközminőség mellett maximálisan megfelelnek a gyermekek játékigényének, aktivitásának, fantáziájának és kreativitásának, valamint a környezetvédelmi szempontoknak – hosszútávon is.

Játékbiztonság: Játszószereink megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak. Célunk, hogy kiküszöböljük azokat a veszélyeket, amelyeket a gyermekek nem láthatnak előre, bár nem kényeztetjük el őket teljesen, fontos annak a megtanulása, hogyan birkózhatnak meg a veszélyekkel szabályozott környezetben. Játszószereink segítenek a gyermekeknek kifejleszteni azokat a képességeket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy sikeresen tudjanak mozogni a játszótéren kívüli világban is.

Együttes játék: Hisszük, hogy a játszóterek arra valók, hogy bátorítsák a gyermekeket a társaikkal való találkozásra, az együttes játékra, megkönnyítve ezzel a szociális beilleszkedést. A játszótereknek lehetővé kell tennie a gyermekeknek, hogy együtt szórakozzanak, és tanuljanak egymástól, vagy a magányosság érzete nélkül játszanak egyedül. Egyedi játszótereink lehetővé teszik a kisebb-nagyobb gyermekekkel rendelkező családok számára, hogy értékes időt töltsenek együtt. A fogyatékos gyermekekről sem feledkezünk meg: ők is megtalálják a számukra megfelelő játéklehetőségeket a játszótereinken.

Környezetvédelem: Játékainkat hosszú használatra tervezzük. A minőség azt is jelenti, hogy mindinkább környezetbarát anyagokat választunk ki úgy, hogy a lehető leghosszabb élettartamot érjük el. Játszóeszközeink nem igényelnek külön felületkezelést sem. Így óvjuk környezetünket és a játszóeszközeinkkel kapcsolatba kerülő emberek egészségét.

Tanúsítás: A KOMPAN gyártási és értékesítési folyamatai kidolgozott rendszer szerint működnek, valamint képviseletünk ISO 9001 minőségtanúsítási-, ISO 14001 környezetközpontú irányítási-, és ISO 28001 munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányításirendszer szerint tanúsított.

Az általunk forgalmazott valamennyi berendezés megfelel az MSZ EN 1176. sz. szabvány vonatkozó fejezeteiben meghatározottaknak. A szabványnak való megfelelést minden egyes játszószer esetében a független TÜV laboratóriumaiban kiállított jegyzőkönyvek tanúsítják.

Pályázatok: Figyelemmel kísérjük az ügyfeleink számára alkalmas pályázati lehetőségeket. Igény szerint biztosítjuk a közbeszerzési pályázatok előkészítéséhez szükséges játszóeszköz dokumentációkat, lehetőség szerint megelőzve a pályázati felhívást, hiszen adott esetben jelentős helyzeti előnyt biztosít, ha a pályázati lehetőség megjelenésekor kész játszótér dokumentáció áll rendelkezésre. Stabil hátteret ad az időben egyeztetett, kidolgozott, a döntéshozók, polgármesteri hivatal esetében a képviselő testület által jóváhagyott költségvetés és előzetes tervek megléte, amelyeket adott esetben rugalmasan módosítunk a pályázati előírásoknak és lehetőségeknek megfelelően. A tervezett játszótér területének felmérése és előzetes terveinek, költségvetésének készítése díjmentes.

Az általunk forgalmazott berendezések szerepelnek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) adatbázisát tartalmazó ÉNGY adatállományban, így Leader pályázatok keretében támogatás igényelhető rájuk.

Szolgáltatási kör

Előkészítés: KOMPAN tanácsadóink az egyéni kívánságok és lehetőségek, valamint a területi tulajdonságok figyelembevételével segítenek a működő játszókörnyezet alapkoncepciójának kidolgozásában, a játszószer-családok közüli választásban, a terület különböző korcsoportok és mozgásformák szerinti felosztásában.

Felülnézeti- és látványtervek: tervező csapatunk – igény szerint – professzionális tanácsokkal segíti Önt a kialakítással kapcsolatban, akár a konkrét játszóeszközök, akár a kiegészítők (padok, hulladékgyűjtők, stb.) vagy a növényzet megtervezéséről van szó. Átfogó AutoCAD 2D vagy 3D látványtervek és komplett javaslatok, változatok kidolgozásával állunk rendelkezésére.

Tanácsadás, finanszírozás: az előkészítési és tervezési folyamat során számos kérdés merülhet fel. Sok partnerünknek speciális igényei vannak a játszóterekkel kapcsolatban, a biztonsági, jogi és környezetvédelmi kérdéseket illetően, esetleg pályázati lehetőségek terén. Bármilyen kérdés és igény merüljön is fel, ügyfeleinket hozzáértő tanácsadással és szakértő szolgáltatással segítjük.

Kivitelezés: a játszószerek és kapcsolódó berendezések, burkolatok telepítését, kertészeti munkák elvégzését kulturált módon, zárt építési terület alatt, biztonságos feltételek között, indokolt esetben őrzés mellett végezzük, folyamatos egyeztetés mellett, a határidők szigorú betartásával.

Felülvizsgálat és karbantartás: minden KOMPAN termék alapos tervezési folyamatot követően kerül legyártásra és első osztályú anyagok felhasználásával készül, így különlegesen tartós és ellenálló. Mindamellett a KOMPAN hitelesített szakértője által történő folyamatos biztonsági felülvizsgálat javasolt. Minden egyes ellenőrzés bekerül az adott játszótér karbantartási naplójába. A karbantartást az MSZ EN 1176 sz. szabvány alapján összeállított KOMPAN Karbantartási Útmutató alapján végezzük.

Szerviz: világszerte ismertek vagyunk a legjobb, széleskörű szervizünkről. Egyedülálló alkatrész utánpótlási szolgáltatásunk a játszóeszköz utolsó kibocsátásától számított 10 évig biztosított. Amennyiben játékaink meghibásodnak, vagy rongálás következtében balesetveszélyessé válnak, kollégáink gondoskodnak azok javításáról, ha ez nem lehetséges, a játszószerek biztonságos elzárásáról.

Mindnyájan emlékszünk gyermekkorunk kedvenc játszóterére, arra, milyen jó volt egész nap játszani a hintán, csúszdán vagy a homokozóban. Ez ma sincs másképp. Azzal tudjuk elősegíteni a gyermekek játékát, ha a mai kor követelményeinek megfelelő, impulzív, attraktív és tartós játszószereket fejlesztünk ki.

Ez manapság sokkal fontosabb, mint régebben, hiszen nagyon sokan élünk városokban, ahol nincsen igazán megfelelő, kihívást jelentő, mégis biztonságos hely, amely alkalmas lenne a játékra. Nem is beszélve a legtöbbször szürke, rideg épített környezetről, amelyből hiányoznak a vidámságot jelentő színek és formák. Ilyen helyeken van igazán szükség olyan berendezésekre, amelyek kiemelkednek a környezetből, egyértelműen jelezve a gyermekeknek, hogy ez a móka és vidámság helye, amelyek kihívást jelentenek a gyermekek számára és fejlesztik képességeiket. A felgyorsult világban kevesebb időnk jut rá, hogy gyermekeinket megismertessük az őket körülvevő világgal. Nincsen olyan számítógépes játék, amely helyettesíteni tudná a szabadban való játékot, ahol a gyermek az egész testét használja és fejleszti, miközben más gyermekek között van, barátokat szerezhet.

Mi azért vagyunk, hogy segítsünk megtalálni a legjobb megoldást, amely mind a lehetőségeknek, mind az igényeknek megfelel. Létrehozni egy jól felépített játszóteret, ahol nem csak a gyermekek érzik jól magukat, hanem a szüleik és más látogatók is, így teremtve kellemes találkozóhelyet, ahol mindig történik valami, amely a gyermekek mindennapjainak részévé válik – apró pillanatokká, amelyekre érdemes emlékezni.

Hisszük, hogy minden gyermek egyedi és értékes, joga van a játékhoz, és ezt a játékot komolyan kell venni. A játék egészséges, a játék az életről szól. Egy jobb életről. Mi úgy hívjuk: játékos élet, és ahogy a logónk (Homo Ludens – a játszó ember) alapján is látható, cégünk lelkét képezi.